Iskanje
Vse kategorije
  Menu Close
  Nazaj

  Nega las pozimi

  Nega las pozimi

  Tako kot poletje je tudi zima letni čas, ki našim lasem ne prizanaša. Hladno vreme, veter, dež, sneg, ogrevanje in suh zrak… vse to lahko povzroči suhe lase in prhljaj. Kako jih torej negovati, da do tega ne pride? 

   

  Nahranite svoje lase

  Zaradi surovega zimskega vremena lahko lasje postanejo suhi, neukrotljivi in grobi na otip - zato je vaša prva naloga, da jih nahranite. Uporabite vlažilni šampon in balzam, ki bosta poskrbela, da bodo vaši lasje zasijali in postali mehkejši na otip. Ne pozabite na olja, ki bodo poskrbela, da se konice ne bodo razcepile. Olja uporabljajte ne glede na letni čas, pri tem pa pazite, da boste uporabili takega, ki je primeren za vaš tip las. 

  Preizkusite šampone in balzame iz linije Semi Dilino, ki bodo poskrbeli, da letošnjo zimo vaši lasje ne bodo igubili vlage. Izdelki ne vsebujejo sulfatov, parabenov in mineralnih olj zato nudijo nežno nego, obenem pa lase nahranijo in navlažijo.

  Vroča voda

  Topla voda dehidrira lase in povzroči, da ti postajajo vse tanjši. Prav tako z vročo vodo odstranjujete več lasnega olja, kot z mlačno, s tem pa lasne pore izgubijo ravnovesje, saj ne morejo proizvesti toliko olja, kot ga lasje potrebujejo za zaščito pred vsemi vplivi. Vse to privede do poškodovanja lasne korenine, kar vodi do izpadanja las. Zato si naslednjič lase umijte z nekoliko hladnejšo vodo.

   

  Preprečite naelektrenost

  Statičnost je ena izmed največjih nadlog zime. Veter, ogrevanje, puloverji in umetno krzno terjajo svoj davek. Naelektrene lase lahko preprečite tako, da uporabite hranilne maske, ki bodo lase nahranile in poskrbele, da bodo ostali na svojem mestu. Uporabljate ga enkrat na teden.

  V Alfaparf liniji Semi Dilino boste našli negovalne maske za vsak tip las. Maske bodo vaše lase nahranile, obnovile ter jim vrnile sijaj in mehkobo.

   

  Uporaba sušilca in ravnalcev za lase

  Če je le mogoče, pustite, da se vam lasje posušijo na zraku in zmanjšajte uporabo vročih pripomočkov za lase, kot so ravnalci in kodralniki. Vročina namreč poškoduje beljakovine, ki je glavna sestavina las. Ko je ta poškodovana, se lasje ne vlažijo tako kot bi se morali in postanejo vse bolj suhi ter se začnejo lomiti. Če pa nimate možnosti in časa, da se lasje posušijo naravno,  se prepričajte, da jih ne sušite s prevročo temperaturno stopnjo (uporabite lahko tudi cool nastavitev). Pred uporabo pa nikar ne pozabite na balzam ali sprej, ki bo zaščitil vaše lase pred vročino.  

  Komentarji
  Oddajte komentar Zapri