Iskanje
Vse kategorije
  Menu Close
  Nazaj

  Prepoznate svoj tip las in lasišča? Izberite prave izdelke za vaš tip las

  Prepoznate svoj tip las in lasišča? Izberite prave izdelke za vaš tip las

  Ne glede na to ali so vaši lasje suhi, mastni, razcepljeni, zdravi, sijoči, ravni ali kodrasti, si vaši lasje zaslužijo spoštovanje in ustrezno nego. Slaba izbira izdelkov nam vzame le čas in denar. Ker tega ne želimo, vam z veseljem pomagamo pri izbiri pravih izdelkov za vaše lase.

   

   Prepoznajte svoj tip las in prilagodite nego, ki vam bo popolnoma ustrezala. Pri izbiri ustrezne nege za vaše lase je bistveno, da prepoznate tip in problematiko vaših las in lasišča.

   

  Poznamo 4 tipe las in sicer:

  •          Ravni lasje
  •          Valoviti lasje
  •          Skodrani lasje
  •          Popolnoma naviti/skodrani lasje

   

  Vendar pa bomo opisali tudi lastnosti in problematike las in lasišča. Najpogosteje se soočamo s prhljajem, mastnim lasiščem, suhimi in poškodovanimi lasmi, razcepljenimi konicami, itd.

  Za popolnoma prilagojeno nego je priporočljivo izdelke izbirati glede na tip in problematiko las oz. lasišča. Seveda lahko izdelke različnih linij uporabljate brez problema (npr. šampon za kodraste lase ter masko za suhe lase). Ni obvezno uporabljati izdelkov istega proizvajalca ali linije.

   

   

  1.        Normalni lasjezdravi, hidrirani, na pogled sijoči lasje

   

  Čestitke! Z normalnimi oz. zdravimi lasmi imamo najmanj dela. In sicer normalni oz. zdravi lasje potrebujejo osnovno nego. Vaši lasje so uravnoteženi, navlaženi in brez razcepljenih konic. Predlagamo uporabo šampona (2x nanos), po potrebi tudi balzam oz. masko, ter olje oz. serum ali kremo za lase. Pri uporabi krtače in izdelkov za oblikovanje, ne potrebujete biti preveč pazljivi. Lase sušite s kvalitetnim sušilcem. Kljub temu, da so vaši lasje zdravi in sijoči, jim namenite dobro nego, da bodo taki tudi ostali. 

   

  Priporočamo uporabo izdelkov za normalne las:

   

   

   

   

  1.        Mastni lasje/lasišče – lasje, ki so kmalu po umivanju že mastni in brez oblike

   

  Če je vaše lasišče nagnjeno k izločanju odvečnega sebuma, to pomeni, da so vaši lasje že dan po pranju videti mastni in so brez oblike. Vzrok za mastno lasišče so največkrat stres, nezdrava prehrana, sezonsko nihanje ali hormonske spremembe. Lase, ki so nagnjeni k maščenju je težje oblikovati. Priporočamo uporabo čistilnih šamponov, ki so namenjeni temu tipu las. Obstojnost pričeske lahko enostavno podaljšate s suhimi šamponi.

   

  Priporočamo uporabo izdelkov za mastno lasišče:

   

   

   

  1.        Suhi/poškodovani lasjetretirani, barvani, na pogled uničeni lasje

   

  Barvanje las, oblikovanje z električnimi aparati, izpostavljenost soncu in kloru, lahko lase oslabijo, ter jih naredijo suhe in poškodovane. Konice las so lahko stare tudi 4 leta ali več, zato jih moramo še posebej negovati. Priporočamo redno striženje in zadostna nega. V vsakem primeru priporočamo čim manjšo uporabo električnih aparatov, sušilec nastavimo na srednjo temperaturo ali pa lase probamo posušiti kar na zraku.

   

  Za suhe in poškodovane lase priporočamo izdelke:

   

   

   

  1.        Barvani lasjeobičajno suhi lasje, ki potrebujejo nego

   

  Skoraj vse ženske si slej kot prej začnejo barvati lase. Nekatere celotno dolžino, nekatere le pramena. Vendar pa je v vsakem primeru barvane lase potrebno ustrezno negovati. Izdelki za barvane lase običajno ne vsebujejo izdelkov, ki bi barvo izpirale. Nega je prilagojena barvanim lasem, ki so običajno suhi in nekoliko nevoljni. Običajno izpiranje oz. bledenje barve povzročijo tudi električni aparati za oblikovanje (kodralniki, likalniki za lase).

   

  Izdelki za barvane lase, ki jih priporočamo:

   

   

   

  1.        Tanki lasje običajno redki in brez volumna

   

  Tanki lasje so običajno brez volumna, saj so lažji in tanjši, zato ležijo bolj ob glavi. Običajno se hitreje mastijo in težje oblikujejo. Priporočamo uporabo izdelkov za tanke lase ali izdelke za volumen las. Prav tako se tanki lasje hitreje poškodujejo, zato je potrebna uporaba krtač za tanjše lase, ki so načeloma mehkejše. Kar se tiče sušenja, priporočamo sušenje na srednji temperaturi in čim manjša uporaba električnih oblikovalcev za lase. Priporočena je tudi uporaba suhih šamponov, ki ustvarjajo odličen volumen.

   

  Za tanke lase priporočamo izdelke:

   

   

   

  Različni tipi las, potrebujejo različno nego las. Privoščite jim najboljše in imejte vsak dan ''GOOD HAIR DAY''. V kolikor vas zanima več o izdelkih ali osebo svetovanje in pomoč pri izbiri izdelkov, se obrnite na nas s sporočilom v elektronski obliki na info@estela.si, kjer vam bomo z veselem odgovorili in vam  svetovali in pomagali. 

   

  Komentarji
  Oddajte komentar Zapri