Iskanje
Vse kategorije
  Menu Close
  Nazaj

  6 enostavnih načinov, da bodo vaši lasje rastli hitreje

  6 enostavnih načinov, da bodo vaši lasje rastli hitreje

  Nekaterim so dolgi hitro rastoči lasje enostavno prirojeni… Če niste med njimi imamo za vas 6 hitrih nasvetov kaj storiti, da bojo vaši lasje rastli hitreje.

   

  Lase redno strizite – da , res je!

  Redna skrb in obisk frizerja, bo zagotovil, da bodo vaši lasje vedno urejeni. Odstrizite razcepljene konice! Tako bodo vaši lasje izgledali bolj zdravi in voljni. Razcepljene konice namreč trgajo las in s tem krajšajo dolžino.

   

  Naravna olje

  Posvetite vašim lasem nekaj minut pred spanjem in si na lasišče nanesite nekaj kapljic naravnega olja, nato ga razčešite po celotni dolžini las. Tako bodo vaši lasje med spanjem nahranjeni, olja pa bodo zagotovila, da bodo lasje rastli hitreje.

  Pravilno se prehranjujte

  Za dolge, zdrave in sijoče lase ni zadostno le to, da na njih nanesete odlične produkte. Pomembno je tudi to, kar jeste. Za spodbujanje rasti las je treba hraniti las tudi od znotraj! Poskusite povečati vnos beljakovin z živili, kot so ribe, fižol, oreščke in žitarice. Če niste ljubitelj mesa, si morate še vedno prizadevati za vzdrževanje prehrane z visoko vsebnostjo beljakovin. Živila z visoko vsebnostjo beljakovin in vitaminov A, C in E, minerali, kot so cink in železo, ter omega-3 maščobne kisline prispevajo k bolj zdravim lasem.

   

  Izogibajte se toplotnim aparatom za lase

  Frizerji priporočajo, da v bran lepim in zdravim lasem, lase sušite na zraku. Zmanjšajte temperaturo na sušilcu za lase in lase probajte oblikovati z navijalci. Nikoli ne pozabite na primerno toplotno zaščito za vaše lase!

   

  Umivanje las zaključite z mrzlo vodo

  Vroča voda poškoduje povrhnjico, zato strokovnjaki priporočajo, da las ne umivate z vročo vodo. Ko zaključite proces umivanja las, lase sperite z hladno vodo in s tem okrepite vaše lase.

  Bodite previdni, ko češete mokre lase

  Lasje so še posebej dovzetni za lomljenje, ko so mokri.  Vendar, e morate razvozlati vse vozle, ki so nastali med umivanjem, vam svetujemo, da uporabite krtačo, ki je primerna za mokro česanje. Uporaba take krtače je ključna opozarjajo strokovnjaki. Prav tako je pomembna tehnika. Začnite od spodaj in se pomikajte navzgor proti korenu las.