Iskanje
Vse kategorije
  Menu Close

  Varstvo osebnih podatkov

  S spletno trgovino Estela upravlja podjetje Estela d.o.o. (ponudnik), Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, ki je bila registrirana na Okrožnem sodišču v Ljubljani dne 3.2.1922. Matična številka: 5672147; davčna številka: SI45349541. Upravljalec spletne trgovine www.estela.si izjavlja, da vsi osebni podatki veljajo za strogo zaupne in da se z njimi razpolaga skladno z veljavnimi zakonskimi določbami na področju varstva osebnih podatkov.

  Varnost vaših podatkov je naša prioriteta. Estela d.o.o. se zavezuje, da bo ščitila zasebnost uporabnikov spletne trgovine in omogočala varno spletno nakupovanje. Ta izjava velja za spletno trgovino www.estela.si .

  Z uporabo spletne trgovine Estela soglašate z načini uporabe podatkov, ki so opisani v izjavi o zbiranju osebnih podatkov.

  Z registracijo v spletno trgovino dovoljujete, da Estela d.o.o., kot upravljalec zbirke osebnih podatkov vse posredovane podatke s strani uporabnika in podatke o vsebini nakupov zbira in obdeluje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

  Ponudnik se zavezuje, da bo vaše osebne podatke in ostale podatke, zbrane v postopku registracije, varoval v skladu z ZVOP-1, ščitil pred razkritjem in posredovanjem tretjim osebam ter jih bo uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila, izstavitve računa in reševanja morebitnih reklamacij ter ostalo potrebno komunikacijo. Ponudnik se zavezuje tudi k trajnemu varovanju vseh vaših osebnih podatkov.

   

  Podatki, ki jih zbiramo pri registraciji:

  • ime*
  • priimek*
  • e-pošta*
  • ulica in hišna številka*
  • poštna številka*
  • mesto*
  • država*
  • telefonska številka*
  • podatki o podjetju (za poslovne uporabnike)
  • geslo*

  Podatki označeni z * (zvezdico) so obvezni. Te podatke potrebujemo za dostavo paketa, ter geslo za prijavo.

  Polja za vnos podatkov o dostavi so enaka kot pri podatkih za plačilo. Podatki za dostavo se lahko razlikujejo od podatkov za plačilo, lahko pa označite, da želite uporabiti enake podatke kot pri podatkih za plačilo. S tem uporabnikom omogočamo hiter in enostaven nakup.

  Za varovanje osebnih podatkov ste odgovorni tudi sami in sicer na način, da poskrbite za varnost svojega uporabniškega imena in gesla. Dostop do vašega uporabniškega računa je mogoč le po vnosu vašega osebnega gesla. V povezavi s tem uporabnike želimo obvestiti, da je nujno da svojih podatkov za dostop ne posredujejo tretjim osebam ter, da po koncu svoje dejavnosti na spletni trgovini vedno odjavijo svoj račun. Estela d.o.o. ne prevzema odgovornosti za zlorabo uporabljenih gesel, razen če takšno situacijo povzroči neposredno Estela.

   

  Zbiranje osebnih podatkov

  Za nakupovanje v spletni trgovini Estela se morate registrirati. Pri registraciji morate vnesti osebne podatke oziroma podatke o pravni osebi. Vnesti morate podatke za osebni račun, podatke za plačilo in podatke za dostavo.

   

  Posredovanje podatkov tretjim osebam:

  • Družbam, ki izdajajo kreditne kartice, ponudnikom plačilnih storitev z namenom obdelave plačil in bankam na podlagi vašega naročila za namene izpolnjevanja kupoprodajne pogodbe.
  • Prevoznikom, za namene dobave vaših naročenih izdelkov ali storitev ter reševanja reklamacij, vključno z odstopom od pogodbe
  • Tretjim osebam, npr. pravnim zastopnikom, sodiščem z namenom izvršbe ali sklenitve kakršnekoli pogodbe s kupcem.

  Spletna trgovina lahko samodejno zbira tudi nekatere podatke o strojni in programski opremi vašega računalnika. Med te podatke sodijo: naslov IP, vrsta brskalnika, imena domen, čas dostopanja in naslovi spletnih mest, ki ste jih obiskali v naši spletni trgovini. Ponudnik te informacije uporablja izključno za izračun splošne statistike o uporabi spletne trgovine in optimizacijo.

   

  Sprememba osebnih podatkov

  Kadarkoli lahko spremenite svoje osebne podatke, naslov za dostavo in plačilo. To storite tako, da se prijavite v spletno trgovino in izberete možnost Moj račun.

   

  Uporaba osebnih podatkov

  Ponudnik zbira podatke v spletni trgovini namenom zagotoviti pravilno delovanje spletne trgovine ter nudenje zahtevanih storitev. Ponudnik lahko podatke uporabnikov uporabi tudi za namene internih tržnih raziskav in obveščanje strank tako o novostih v spletni trgovini kot tudi o novostih glede izdelkov ali storitev, ki jih nudi podjetje Estela d.o.o.

   

  Piškotki

  Na naših straneh uporabljamo piškotke, da vam lahko prikazujemo relevantno in zanimivo ponudbo in vam zagotovimo prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotki so male tekstovne datoteke, ki se shranijo v vaš računalnik, pametni telefon ali drugo napravo in se uporabljajo v vašem brskalniku. Uporabljamo jih npr. za shranjevanje vaših prijavnih podatkov, da vam jih ni potrebno ponovno vnašati.

   

  Pomoč uporabnikom in vprašanja

  Če imate kakršno koli vprašanje, komentarje ali zahteve glede varstva osebnih podatkov ali druga vprašanja, se obrnite na naš elektronski naslov ali telefonsko številko 01/585-2890.